top of page
Zoeken

Crisp!

Bijgewerkt op: 18 jan. 2020

Heb je een favoriet seizoen? Veel kinderen zeggen misschien zomer vanwege de zomervakantie! We spelen graag in de zon en eten ijs om ons af te koelen. Zomerlucht kan echter onaangenaam zijn. Vochtigheid zorgt ervoor dat de lucht zwaar en vochtig aanvoelt. Sommige mensen geven de voorkeur aan de koude lucht van herfst of winter!

In de Engelse taal is er een mooi woord voor…Crisp, maar wat betekent dat? Als we zeggen dat het weer helder is, bedoelen we dat het helder, schoon en droog is. Veel mensen vinden frisse, koude lucht stimulerend en verfrissend!

Wat doet koude lucht fris aanvoelen? Er zijn voldoende verklaringen. Ten eerste is koude lucht droger dan warme lucht. Terwijl lucht afkoelt, is het minder waarschijnlijk dat water in waterdamp verandert. Heb je ooit een pot water zien koken? Als dat zo is, weet je dat de hitte ervoor zorgt dat waterdamp in de lucht stijgt. Zomerhitte veroorzaakt meer waterdamp, daarom voelt het zo vochtig aan. Bij koud weer voelt de lucht droog aan door het gebrek aan waterdamp!


3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page